Katovská třicítka

Oficiální stránky tradičního pochodu ve Stárkově

Katovská třicítka
Letošní ročník

Zkrácený popis tras 2024

Trasa 10 km

Z Tábora pod Vysákem jdeme po silnici na Hronov, před koncem Horního Dřevíče, u čp. 77 se dáme vpravo, polní cestou vystoupáme k lesu, kde jdeme vpravo a lesní cestou nad Horním Dřevíčem se vracíme do Stárkova. Přejdeme potok a na silnici jdeme vpravo a za čp. 122 vlevo, lesem vystoupáme na vrch Šibeník ke katovně.

Trasa 15 km

Z Tábora pod Vysákem vystoupáme na Vysoký kámen, z něho jdeme lesní a pak asfaltovou cestou do Maršova, údolím řeky Metuje se dostaneme pod Petrovice, vystoupáme na náves, polními a lesními cestami sejdeme k mlýnu Dřevíček. Pokračujeme do Horního Dřevíče, vystoupáme k lesu a jdeme zpět přes Zámecký kopec do Stárkova, lesní cestou se dostaneme na vrch Šibeník ke katovně.

Trasa 30 km

Z Tábora pod Vysákem vystoupáme na Vysoký kámen, z něho jdeme lesní a pak asfaltovou cestou do Maršova, údolím řeky Metuje se dostaneme pod Petrovice, odtud jdeme přes Zděřinu, Žďár nad Metují na Ostaš, z něho sejdeme do Dědova a z Dědova-Javoru vystoupáme na Skály, přes Studnice scházíme dolů do Vápenky, vystoupáme na vrch Šibeník ke katovně.

Trasa 35 km pro cyklisty

Z Tábora pod Vysákem jedeme po silnici na Solovice, zde odbočíme vlevo a vyšlapeme na Skály, odtud jedeme polními a lesními cestami do Adršpachu. Pokračujeme do Horního Adršpachu a sjíždíme serpentiny do Chvalče. Dál po silnici na Radvanice a pak „černou“ cestou do Jívky II, lesní cestou a po pastvinách se dostaneme na vrch Šibeník ke katovně.

Děti do 12 let mohou cyklotrasy absolvovat pouze v doprovodu osoby starší 18 let.

Trasa 50 km pro cyklisty

Z Tábora pod Vysákem jedeme po silnici na Solovice, zde odbočíme vlevo a vyšlapeme na Skály, odtud jedeme polními a lesními cestami do Adršpachu, z něho jedeme přes Zdoňov a Bukovou horu do Teplic nad Metují, dál do Dědova, z Dědova-Javoru na Skály, do Jívky – Vernéřovic, a pak po silnici do Jívky II, lesní cestou a po pastvinách se dostaneme na vrch Šibeník ke katovně.

Děti do 12 let mohou cyklotrasy absolvovat pouze v doprovodu osoby starší 18 let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *